Äppelflarn med ingefärskräm
45 min
Efterrätt
•

Underbara äppelflarn av frasig smördeg toppad med mjuka, sötsyrliga äpplen med karamell. Servera efterrätten med en len kräm som får lite bett av ingefära. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.
Ingredienser
Smördeg
|
2 skivor |
---|---|
Äpplen fast sort
|
2 |
Citrongräs
|
1 |
50 g | |
Rårörsocker
|
50 g |
Ingefärskräm:
2½ dl | |
Hackad syltad ingefära
|
½ dl |
Äggulor
|
3 |
Strösocker
|
1 dl |
Majsstärkelse
|
1 msk |
1 msk |
Pumpakärnor:
Pumpakärnor
|
50 g |
---|---|
Rapsolja
|
1 msk |
Flingsalt
|
Gör så här
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
655 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 65 g |
Fett: | 39 g |

