Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

En frisk och kryddig chutney som är god som tillbehör till stekt kött och kyckling.
Betyg (20 st)

Mitt betyg:

Äppelchutney med russin

En frisk och kryddig chutney som är god som tillbehör till stekt kött och kyckling.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 1 liter

  • 600 g äpplen
  • 2 gula lökar
  • 1 dl rårörsocker
  • ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • ½ dl russin

Gör så här:

Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka utan lock på svag värme ca 40 min. Häll upp chutneyn i väl rengjord burkar, sätt på lock och förvara kallt. Chutneyn håller 2-3 veckor i kyl.

Källa:

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 835 kcal
  • Fett: 1 g
  • Kolhydrater: 200 g
  • Protein: 5 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.