Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

En frisk och kryddig chutney som är god som tillbehör till stekt kött och kyckling.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 liter

  • 600 g äpplen
  • 2 gula lökar
  • 1 dl rårörsocker
  • ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • ½ dl russin

Gör så här

Gör så här

Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka utan lock på svag värme ca 40 min. Häll upp chutneyn i väl rengjord burkar, sätt på lock och förvara kallt. Chutneyn håller 2-3 veckor i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 835 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 200 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag