Kanelkladdkaka med äpple och polkagrisgrädde

Kanelkladdkaka med äpple och polkagrisgrädde

Betyg

(15 st)

Klassisk god smakkombination med äpple och kanel som överraskar med polkagrisgrädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Polkagrisgrädde:

  • ev 6 krossade polkagrisar och skivat äpple som topping

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Skala, kärna ur och tärna äpplet i små tärningar. Vänd tärningarna i kanelen. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner socker, kakao och mjöl i smöret. Vänd försiktigt ner äppeltärningarna i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt svalna. Mortla polkagrisarna fint. Vispa grädden och vänd ner polkakrosset i grädden. Toppa ev med några krossade polkagrisar och ett skivat äpple.

Tips:

Receptet är skapat av Aline Timan från Sundsvall och är ett bidrag i finalen i Kladdkakeracet 2015.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem