Kanelkladdkaka med äpple och polkagrisgrädde

50 min
Frysbar
Kanelkladdkaka med äpple och polkagrisgrädde

Klassisk god smakkombination med äpple och kanel som överraskar med polkagrisgrädde.

Ingredienser

150 g
Äpple
1
Malen kanel
2 tsk
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vetemjöl
2 dl

Polkagrisgrädde:

Polkagrisar
1 dl
2 dl
Krossade polkagrisar och skivat äpple som topping
ev 6

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Skala, kärna ur och tärna äpplet i små tärningar. Vänd tärningarna i kanelen.
  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, kakao och mjöl i smöret. Vänd försiktigt ner äppeltärningarna i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt svalna.
  • Mortla polkagrisarna fint. Vispa grädden och vänd ner polkakrosset i grädden.
  • Toppa ev med några krossade polkagrisar och ett skivat äpple.
Klart!

Receptet är skapat av Aline Timan från Sundsvall och är ett bidrag i finalen i Kladdkakeracet 2015.

https://www.arla.se/recept/appel--och-kanelkladdkaka-med-polkagradde/