Apelsintryffel med konjak

4 tim
Apelsintryffel med konjak

Apelsintryffel är både gott och lyxigt. Dessa tryfflar är smaksatt med konjak och apelsin. Servera dem till kaffet och njut!

Ingredienser

Mörk choklad
175 g
75 g
1 dl
Kakao
1 msk
Apelsin
rivet skal av 1
Konjak
1½ msk
Havssalt
1 krm

Gör så här

  • Grovhacka chokladen och lägg i en bunke med smöret. Smält över vattenbad under omrörning.
  • Ta av från värmen och rör ner grädden. Tillsätt resten av ingredienserna och rör försiktigt ihop till en smet.
  • Ställ bunken i kyl och låt stelna, minst 4 tim.
  • Rulla 25 små bollar, rulla dem i kakao. Förvara kallt.
Klart!
Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/apelsintryffel-med-konjak/