Ängamat

20 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Ängamat

Mild och god soppa som väcker smakminnen.

Ingredienser

Morötter
3
Blomkål
½ huvud
Salladslökar
3
Sockerärter
100 g
Vetemjöl
2 msk
Vatten
5 dl
5 dl
Salt
1 tsk
Äggula
1
½ dl
Hackad färsk persilja
1 dl

Gör så här

  • Skala och skiva morötterna. Dela blomkålen i små buketter, skiva löken och dela sockerärterna.
  • Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Tillsätt mjölk och salt. Låt allt koka upp.
  • Lägg i morötter och blomkål och låt koka ca 5 min. Tillsätt lök och sockerärter och koka 1 min till.
  • Blanda äggula och grädde och rör ner det och persiljan i soppan. Låt inte soppan koka mer.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

350 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/angamat/