Amerikanska plättar med syrad grädde och björnbärssylt
40 min
•
Arbetstid: 15 min
Brunch
Efterrätt
Frukost
•
Ljuvliga och luftiga små plättar! Den syrade grädden bryter av sötman från sylten på ett härligt sätt. Servera till frukost eller brunch.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
|
Bakpulver
|
1 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
2 krm |
| 2 dl | |
| ½ dl | |
|
Ägg
|
1 |
| 3 msk |
| 2½ dl | |
|
Björnbärssylt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tricket för att få fluffiga amerikanska pannkakor eller plättar är att inte röra i smeten för mycket när man väl blandat ihop torra och blöta ingredienser. Smeten blir tjock och något klumpig men det försvinner vid tillagning.
Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina amerikanska pannkakor.
Näringsvärden, per port
Energi:
505 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 7,2 % | 9 g |
| Fett: | 61,4 % | 35,1 g |
| Kolhydrater: | 31,4 % | 39 g |