Amerikanska plättar med syrad grädde och björnbärssylt
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  15 min
                                
                                    Brunch
                                    Frukost
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Ljuvliga och luftiga små plättar! Den syrade grädden bryter av sötman från sylten på ett härligt sätt. Servera till frukost eller brunch.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 3 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Bakpulver
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Vaniljsocker
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 krm | 
| 2 dl | |
| ½ dl | |
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 1 | 
| 3 msk | 
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Björnbärssylt
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Tricket för att få fluffiga amerikanska pannkakor eller plättar är att inte röra i smeten för mycket när man väl blandat ihop torra och blöta ingredienser. Smeten blir tjock och något klumpig men det försvinner vid tillagning.
Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina amerikanska pannkakor.
Näringsvärden, per port
Energi:
505 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g | 
| Protein: | 7,2 % | 9 g | 
| Fett: | 61,4 % | 35,1 g | 
| Kolhydrater: | 31,4 % | 39 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp)