Ambrosiakaka

1 tim 20 min Fika
Frysbar
Ambrosiakaka

Saftig sockerkaka som toppas med kristyr och syltat apelsinskal. Ambrosiakaka är en gammal klassiker och för många ett måste på kafferepet.

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
150 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
½ tsk

Glasyr:

Florsocker
5 dl
Apelsin
rivet skal och saft av ½
Syltade apelsinskal
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl, bakpulver och smör.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan kallna.
  • Blanda florsocker med apelsinsaft.
  • Bred glasyren på kakan och strö på skal från apelsinen och syltade apelsinskal.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

327 kcal

Näringsvärden per bit
Protein: 3 g
Fett: 12 g
Kolhydrater: 52 g
https://www.arla.se/recept/ambrosiakaka/