Älggryta med kantareller
3 tim
Huvudrätt
•

Älggryta med kantareller är en rätt som hör hösten till. Vi smaksätter denna gräddiga älggryta med enbär, ädelost och lingon. Servera gärna den smakrika älggrytan med pressad potatis.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Benfritt älgkött
|
ca 1 kg |
---|---|
Bananschalottenlökar
|
3 |
2 msk | |
Salt
|
1½ tsk |
Svartpeppar
|
|
Vetemjöl
|
2 msk |
Oxbuljong
|
5 dl |
Stötta enbär
|
6 |
Morot
|
250 g |
Rotselleri
|
50 g |
3 dl | |
140 g |
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|---|
Kantareller
|
300 g |
2 msk | |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Lingon
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
687 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7 g |
Protein: | 29,8 % | 50,4 g |
Fett: | 48,8 % | 37,9 g |
Kolhydrater: | 21,4 % | 36,2 g |

