Älggryta
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
Älggryta är en rätt som hör hösten till. Den här grytan är smaksatt med rödvin och klassiska viltkryddor som enbär, timjan och lagerblad. Låt köttet sjuda långsamt tills det är härligt mört. Servera älggrytan med potatismos, smörstekta haricots verts och gelé.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Grytbitar av älgkött, ca 2x2 cm
|
600 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Rotselleri
|
200 g |
| 25 g | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
|
Rödvin
|
3 dl |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Viltfond eller oxfond
|
2 msk |
|
Enbär, krossade
|
6 |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Morötter
|
2 |
| 3 msk |
Till servering:
|
Potatismos
|
|
|---|---|
|
Färsk haricots verts
|
|
|
Gelé av rönnbär eller vinbär
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
482 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 32,1 % | 38 g |
| Fett: | 30,8 % | 16,8 g |
| Kolhydrater: | 25,1 % | 29,8 g |