Al pastor med fläskkarré, ananas och smulad ost
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Tacos al pastor är lite av en nationalrätt i Mexiko. Det grillade köttet skärs tunt ner från ett kebabspett. Här toppas tacon med ananas och vitost.
Ingredienser
|
Benfri fläskkarré i skivor
|
500 g |
|---|---|
| 2 msk |
Kryddblandning:
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|---|---|
|
Paprikapulver
|
½ msk |
|
Cayennepeppar
|
1 tsk |
|
Chilipeppar
|
1 tsk |
|
Torkad oregano
|
1 tsk |
|
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
|
Malen koriander
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
Till servering:
|
Ananas
|
½ |
|---|---|
| 150 g | |
|
Silverlök
|
1 |
|
Hackad färsk koriander
|
½ dl |
|
Tortillabröd
|
8 |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
743 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 21,2 % | 38,8 g |
| Fett: | 45,5 % | 38,2 g |
| Kolhydrater: | 33,3 % | 60,9 g |