Al pastor med fläskkarré, ananas och smulad ost

3 tim Huvudrätt Lunch Middag
Al pastor med fläskkarré, ananas och smulad ost

Tacos al pastor är lite av en nationalrätt i Mexiko. Det grillade köttet skärs tunt ner från ett kebabspett. Här toppas tacon med ananas och vitost.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Benfri fläskkarré i skivor
500 g
2 msk

Kryddblandning:

Malen spiskummin
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Cayennepeppar
1 tsk
Chilipeppar
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Malen gurkmeja
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Svartpeppar
½ tsk

Till servering:

Ananas
½
150 g
Silverlök
1
Hackad färsk koriander
½ dl
Tortillabröd
8
2 dl

Gör så här

  • Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Gnid in kryddorna på köttet och låt stå 2-3 tim eller gärna över natten.
  • Stek köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna, ca 4 min på varje sida. Låt köttet vila ca 5 min.
  • Skala och skär ananasen i tunna skivor. Smula osten. Skala och finhacka löken. Lägg koriander i en skål.
  • Skär köttet i strimlor. Servera i tortillabröd och gärna med en klick gräddfil.

Serveringsförslag:

Vetetortillas
Budget
40 min
Vetetortillas
(188)
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

710 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/al-pastor-med-flaskkarre-ananas-och-smulad-ost/