Äggsås

30 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Tillbehör
Äggsås

Äggsås är det perfekta tillbehöret till kokt fisk med kokt potatis. Vardagsmat när den är som bäst! Hackade kokta ägg i en krämig bechamelsås smaksatt med färska örter.

Ingredienser

Ägg
4
25 g
Vetemjöl
1½ msk
3 dl
Grönsaks- eller fiskbuljong
½ tärning
Färsk gräslök, hackad
2 msk
Salt och peppar
Färsk dill eller persilja

Gör så här

  • Hårdkoka äggen. Skala, hacka och ställ åt sidan.
  • Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och lite av grädden. Tillsätt resten av grädden. Koka upp och låt koka ca 3 min. Ta från värmen.
  • Vänd försiktigt ner ägg och örter. Smaka av med salt och peppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

251 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,2 g
Protein: 14,6 % 9 g
Fett: 75,8 % 21,5 g
Kolhydrater: 9,6 % 5,9 g
https://www.arla.se/recept/aggsas/