Äggsås
30 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Tillbehör
•
Äggsås är det perfekta tillbehöret till kokt fisk med kokt potatis. Vardagsmat när den är som bäst! Hackade kokta ägg i en krämig bechamelsås smaksatt med färska örter.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
| 25 g | |
|
Vetemjöl
|
1½ msk |
| 3 dl | |
|
Grönsaks- eller fiskbuljong
|
½ tärning |
|
Färsk gräslök, hackad
|
2 msk |
|
Salt och peppar
|
|
|
Färsk dill eller persilja
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
251 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 14,6 % | 9 g |
| Fett: | 75,8 % | 21,5 g |
| Kolhydrater: | 9,6 % | 5,9 g |