Äggost med björnbär
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
•
Äggost är traditionell kalasmat från Bohuslän med mild, ljuvlig smak.
Ingredienser
| 2 liter | |
| 3 dl | |
|
Ägg
|
10 |
| 6 dl | |
|
Strösocker
|
2 msk |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Björnbär
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Förr var äggostformen oftast gjord i trä, handskuren i ett vackert stjärnmönster. Idag finns lättskötta äggostformar i plast att köpa. Du kan också använda ett durkslag.
Näringsvärden, per port
Energi:
497 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 13,4 % | 16,4 g |
| Fett: | 72,4 % | 40,7 g |
| Kolhydrater: | 14,2 % | 17,4 g |