Äggmuffins med cheddar

30 min Afternoon tea Brunch Frukost
Frysbar
Äggmuffins med cheddar

Ett gott och kul sätt att servera ägg, perfekt på brunchen eller lyxfrukosten. Vill du göra dem vegetariska så byt ut kalkonen mot soltorkad tomat eller oliver.

Ingredienser

Rödlök
1
Blandad grönsallad
65 g
Krasse
½ dl
Rapsolja
2 msk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ihop ägg, salt, grädde och färskost till en jämn smet. Tillsätt riven ost. Pensla muffinsformar med smör-&rapsolja.
  • Lägg en skiva kalkon i varje form. Häll i äggsmeten. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Låt svalna.
  • Skala och skiva rödlöken. Blanda salladen med rödlök, klippt krasse och svartpeppar. Ringla över oljan. Servera till äggmuffinsen.
Klart!

Strimla bacon och stek i en varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och blanda ner i äggsmeten.

Näringsvärden, per styck

Energi:

205 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/aggmuffins-med-cheddar/