Äggmuffins med cheddar

Äggmuffins med cheddar

Betyg

(5 st)

30 min

Ett gott och kul sätt att servera ägg, perfekt på brunchen eller lyxfrukosten. Vill du göra dem vegetariska så byt ut kalkonen mot soltorkad tomat eller oliver.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rödlök
  • 65 g blandad grönsallad
  • ½ dl krasse
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, salt, grädde och färskost till en jämn smet. Tillsätt osten. Spraya en muffinsform med smör-&rapsolja. Lägg en skiva kalkon i varje form. Häll i äggsmeten. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Låt svalna.

Skala och skiva löken. Servera salladen med rödlök och klippt krasse. Ringla över oljan och svartpeppar.

Tips:

Strimla bacon och stek i en varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och blanda ner i äggsmeten.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem