Äggmuffins med cheddar

Äggmuffins med cheddar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

30 min

Ett gott och kul sätt att servera ägg, perfekt på brunchen eller lyxfrukosten. Vill du göra dem vegetariska så byt ut kalkonen mot soltorkad tomat eller oliver.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rödlök
  • 65 g blandad grönsallad
  • ½ dl krasse
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, salt, grädde och färskost till en jämn smet. Tillsätt osten. Spraya en muffinsform med smör-&rapsolja. Lägg en skiva kalkon i varje form. Häll i äggsmeten. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Låt svalna.

Skala och skiva löken. Servera salladen med rödlök och klippt krasse. Ringla över oljan och svartpeppar.

Tips:

Strimla bacon och stek i en varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och blanda ner i äggsmeten.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem