Ägg benedict
45 min
Brunch
•

Vegetarisk variant på ägg benedict som är en klassisk, amerikansk favorit till brunch. Pocherat ägg på gott surdegsbröd med krämig hollandaise – mums!
Ingredienser
Ljust bröd gärna av vetesurdeg
|
4 skivor |
---|
Hollandaisesås
200 g | |
Äggulor
|
2 |
Vatten
|
2 msk |
Worcestershiresås
|
½ tsk |
Citronsaft
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Pocherade ägg
Ägg
|
4 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
Vatten
|
1½ liter |
Salt
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
581 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 8,1 % | 11,6 g |
Fett: | 74,3 % | 48,8 g |
Kolhydrater: | 17,6 % | 25,2 g |

