Ägg benedict
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Brunch
•
Vegetarisk variant på ägg benedict som är en klassisk, amerikansk favorit till brunch. Pocherat ägg på gott surdegsbröd med krämig hollandaise – mums!
Ingredienser
|
Ljust bröd gärna av vetesurdeg
|
4 skivor |
|---|
Hollandaisesås
| 200 g | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Vatten
|
2 msk |
|
Worcestershiresås
|
½ tsk |
|
Citronsaft
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Pocherade ägg
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
|
Vatten
|
1½ liter |
|
Salt
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
581 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 8,1 % | 11,6 g |
| Fett: | 74,3 % | 48,8 g |
| Kolhydrater: | 17,6 % | 25,2 g |