Ädelosttarte med päron

Ädelosttarte med päron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

50 min

En härlig paj går alltid hem. Ädelost och päron är en fantastisk smakkombination, och passar utmärkt ihop med knapriga valnötter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka 50 g valnötter fint och resten grovt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt finhackade nötter, vetemjöl och salt och rör ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smula osten. Mixa med äggen till en smet och bred ut i pajskalet.
  4. Skiva päronen tunt på längden och lägg ut omlott på fyllningen. Strö över grovhackade nötter.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Pensla med honung och krydda med nymald svartpeppar. Låt svalna.

Tips:

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag