Ädelostpaj med päron

Ädelostpaj med päron

1 tim 20 min
Buffé Huvudrätt
Går att frysa
Ädelost och päron är en klassisk kombination! Ädelostpaj passar perfekt till skaldjurskalaset eller på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/adelostpaj-med-paron/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Förgrädda pajskalet i övre delen av ugnen 10 min.
  • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar.
  • Skala, kärna ur och klyfta päronen. Fördela smulad ädelost och päron i pajskalet.
  • Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Klart!
Energi:

395 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 31 g

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
2½ dl
Vatten
2 msk
Fyllning:
Ägg
3
2 dl
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Päron
2
140 g