Ädelostpaj med päron

Ädelostpaj med päron

Betyg

(104 st)

Ädelost och päron är en klassisk kombination! Ädelostpaj passar perfekt till skaldjurskalaset eller på buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Förgrädda pajskalet i övre delen av ugnen 10 min. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Fördela smulad ädelost och päron i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem