Ädelostcrêpes
40 min
•
Arbetstid: 30 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
•
Mjuka, tunna crêpes fyllda med svamp och spenat, toppade med en krämig ädelostsås. Färsk persilja och rostade valnötter ger extra smak och crunch. Perfekt som lunch, lätt middag eller helgbrunch.
Ingredienser
| 50 g | |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
| 4 dl | |
|
Ägg
|
4 |
|
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
|
Skogschampinjoner
|
250 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 25 g | |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Babyspenat
|
ca 100 g |
Topping:
| 140 g | |
| 1 dl | |
|
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
|
Hackade valnötter
|
ca 100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
773 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,5 g |
| Protein: | 13,4 % | 25,4 g |
| Fett: | 69,9 % | 61,1 g |
| Kolhydrater: | 16,7 % | 31,8 g |