Ädelostcrêpes

40 min
Arbetstid: 30 min
Förrätt Huvudrätt Lunch
Ädelostcrêpes

Mjuka, tunna crêpes fyllda med svamp och spenat, toppade med en krämig ädelostsås. Färsk persilja och rostade valnötter ger extra smak och crunch. Perfekt som lunch, lätt middag eller helgbrunch.

Ingredienser

50 g
Vetemjöl
2 dl
4 dl
Ägg
4
Salt
1 krm

Fyllning:

Skogschampinjoner
250 g
Vitlöksklyfta
1
25 g
Salt och svartpeppar
Babyspenat
ca 100 g

Topping:

140 g
1 dl
Hackad bladpersilja
1 dl
Hackade valnötter
ca 100 g

Gör så här

  • Värm ugnen till 100°.
  • Smält smöret i en stekpanna. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och det smälta smöret.
  • Stek 8 tunna crêpes. Lägg dem på ett fat och håll varma i ugnen.
  • Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör ca 5 min. Tillsätt vitlöken mot slutet. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Smula ner ädelosten i en liten kastrull. Tillsätt crème fraiche och sjud ihop till en slät sås.
  • Fördela svamp och spenat på varma crêpes. Vik ihop och ringla över varm ädelostsås. Toppa med persilja och valnötter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

773 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,5 g
Protein: 13,4 % 25,4 g
Fett: 69,9 % 61,1 g
Kolhydrater: 16,7 % 31,8 g
https://www.arla.se/recept/adelostcrepes/