Ädelostbakad kyckling

Ädelostbakad kyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(101 st)

50 min

Jättegott smakmöte med söta päron till ädelosten. Lika gott till vardags som till fest!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ädeloströra:

  • färsk persilja, till servering

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Klyfta och kärna ur päronen. Skala och klyfta rödbetorna. Ställ klyftorna, var sort för sig, på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över 2 msk smör-&rapsolja. Ställ in plåten i mitten av ugnen och fortsätt med kycklingen.
  3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem på båda sidor i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Smula osten och blanda med crème fraiche och peppar. Bred hälften av oströran på filéerna. Ställ in formen på ett galler ovanför klyftorna.
  5. Stek allt ca 15 min tills kycklingen är genomstekt. Servera med resterande oströra.

Tips:

Vill man tillaga rödbetor och päron separat ska de vara i ugnen totalt 30-35 min, eller tills rödbetorna mjuknat.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa: