Ädelostbakad kyckling

Ädelostbakad kyckling

50 min
Huvudrätt
Jättegott smakmöte med söta päron till ädelosten. Lika gott till vardags som till fest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/adelostbakad-kyckling/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Klyfta och kärna ur päronen. Skala och klyfta rödbetorna. Ställ klyftorna, var sort för sig, på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över 2 msk smör-&rapsolja. Ställ in plåten i mitten av ugnen och fortsätt med kycklingen.
  • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem på båda sidor i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Smula osten och blanda med crème fraiche och peppar. Bred hälften av oströran på filéerna. Ställ in formen på ett galler ovanför klyftorna.
  • Stek allt ca 15 min tills kycklingen är genomstekt. Servera med resterande oströra.
Klart!

Vill man tillaga rödbetor och päron separat ska de vara i ugnen totalt 30-35 min, eller tills rödbetorna mjuknat.

Energi:

530 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Färska rödbetor
800 g
Hårda päron
3
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ädeloströra:
140 g
2 dl
Svartpeppar
1 krm
Färsk persilja, till servering