Blogg

Pimpa din glass i sommar Blogg

På sommaren ska man äta glass. Varje dag, om du frågar mig. Som tur är blir det aldrig tråkigt med glass och det finns en massa olika varianter, så att du kan njuta av nya smaker varje dag under hela sommaren. Jag har kommit på några ännu roligare, godare, mer kreativa och alternativa sätt att göra egen glass. Allt funkar, från nyttiga smoothiepinnar till krämiga glassar som pimpats med en god chokladkaka. Det finns inga gränser.

Hemmagjorda, chokladdoppade strutar

Det finns inget bättre än att äta sin favoritglass i en knaprig och söt våffla. Du kanske till och med är lite sugen på någon av de där stora strutarna som är doppade i choklad och strössel. Den goda nyheten är att det bara tar ca 5 minuter att göra egna fantastiska chokladdoppade våffelstrutar. Köp bara ett paket våffelstrutar och lägg dem i kylen eller frysen i 10–15 minuter. Smält under tiden lite choklad. Du kan använda vilken choklad som helst, från vit till mörk eller med olika smaker. Ta ut de iskalla strutarna och doppa dem i chokladen. Man får doppa två gånger. Strössla sedan över din favorittopping. Jag gillar frystorkade bär, rostade och hackade nötter eller kanderade blomblad. Låt chokladen stelna helt och fyll sedan strutarna med din favoritglass.

Sandwichglassar

Ett annat kul sätt att servera glass på är att lägga den mellan två knapriga kakor. Köp bara ett paket av dina favoritkakor. Digestivekex är ett bra tips. Lägg sedan en skopa glass på kakan och lägg sedan en till kaka ovanpå. Se till att glassen är lagom mjuk och krämig. Servera sandwichglassarna direkt eller linda in dem i plastfolie, lägg dem i frysen och ta en när du blir sugen. Du kan också doppa dem i choklad, men låt dem då ligga i frysen i en timme eller två innan du gör det. Det gör de här glassarna extra goda.

Skapa dina egna glassmaker

Många gillar dagens populära glassmärken som blandar glass med olika typer av topping, till exempel kakdeg, chokladkakor, godis osv. Men varför ska du sitta och vänta på nya smaker när du enkelt kan göra egna? Ta fram lite vanlig vaniljglass och låt den tina i ca 20 minuter tills den har perfekt temperatur och rör sedan om med en gaffel tills den liknar mjukglass. Rör i färsk frukt eller bär, kompotter, kakdeg, goda kakor, jordnötssmör, rostade nötter, popcorn, godis, örter eller något annat som du gillar. Ät direkt eller lägg tillbaka i frysen.

Isglassar och fruktpinnar

Saftiga isglassar passar perfekt på varma sommardagar när du vill kyla ned dig lite. Jag har alltid tyckt bäst om de hemmagjorda varianterna eftersom de är så roliga att göra och för att du kan använda de smaker och frukter du gillar. Det bästa sättet att göra isglassar på är att göra en stor portion fruktsmoothie och tillsätta lite extra sötningsmedel eftersom lite av det söta försvinner när du stoppar den i frysen. Häll smoothien i islgassformar och stoppa i ett sugrör eller en pinne. Frys in glasspinnarna helt innan du äter dem. En ännu enklare variant är att stoppa en pinne i en halv banan eller en kiwi- eller mangoskiva, lägga den i frysen och äta den när den har frusit. Extra goda blir de om du doppar dem i choklad.

Hemmagjord yoghurtglass

Det går inte att prata om glass utan att nämna yoghurtglass. Här i Skandinavien är yoghurtglassen numera glassens drottning och självklart kan du enkelt göra en egen, billigare variant. Blanda bara en del grekisk yoghurt med en del vaniljglass med en gaffel eller i mixer. Toppa med färsk frukt och din favorittopping och du har din alldeles egna, utsökta yoghurtglass.

0 Kommentarer