Blogg

Vegetarisk pytt i panna med Apetina Blogg

pyttipanna_620x300

Pytt i panna är ju en klassiker! Små tärningsformade potatisar, kanske lite morötter eller någon annan grönsak och alltid med rödbetor och stekt ägg som tillbehör. I dess klassiska form innehåller rätten ofta tärnad skinka eller sidfläsk för lite sälta, men vi tycker att det passar perfekt med lite Apetina istället! Och om man är en riktig rebell så kan man ju testa något så okonventionellt som att strö över Apetina chili!

Ingredienser

1 gul lök 1 vitlöksklyfta 500 g potatis 3 polkabetor/gulbetor/rödbetor 3 morötter 2 palsternackor 200 g rotselleri 1 zucchini 100 g edamame/bondbönor olivolja/rapsolja salt och peppar 1 dl hackad dill 200 g Apetina (testa gärna Apetina® Red Peppers & Chilli Cubes in Brine) 4 ägg

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 °C. Hacka lök och vitlök. Skala potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och hacka i små tärningar. Hacka zucchinin i små tärningar. Förväll bönorna i minst 10 minuter om du använder färska bondbönor. Om du använder edamame räcker det med en minut.
  2. Sprita bönorna, det vill säga ta ut dem ur skidan. Hetta upp oljan i en stor stekpanna (gärna en med ugnsfast handtag). Stek löken i ca 1 minut. Tillsätt potatis och morötter och stek i ca 7 minuter. Rör om då och då.
  3. Ställ åt sidan och ta lite ny olja. Stek sedan palsternacka och rotselleri i ca 5 minuter. Rör om då och då. Ställ åt sidan och tillsätt lite mer olja om det behövs. Stek sedan zucchinin ca 2 minuter.
  4. Lägg tillbaka alla ingredienser i stekpannan eller i en stor form och blanda. Ställ in i ugnen i ca 5–10 minuter. Under tiden kan du passa på att steka äggen i lite olja. Ta ut pytten ur ugnen. Salta, peppra och strö över dill, bönor och Apetina. Servera pytten med nystekta ägg.

Tips!

Sätt din egen prägel på rätten genom att använda olika vegetariska rester som du har i kylen.

0 Kommentarer