Zucchinisallad med harissa och fetaost

Zucchinisallad med harissa och fetaost

Betyg

(27 st)

Ett lite hett tillbehör med mycket smak som passar till ribs och lax. Harissa är en nordafrikansk chilipasta med bland annat spiskummin och koriander.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär zucchinin i tunna skivor. Rör ihop harissa, honung och smör-&rapsolja. Blanda med zucchinin och lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta zucchinin i mitten av ugnen tills den börjar få färg, 15-20 min. Lägg zucchini och salladsskott på ett fat. Bryt osten i bitar och fördela på salladen. Toppa med mynta.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem