Zucchinisallad med harissa och fetaost

Zucchinisallad med harissa och fetaost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

Ett lite hett tillbehör med mycket smak som passar till ribs och lax. Harissa är en nordafrikansk chilipasta med bland annat spiskummin och koriander.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär zucchinin i tunna skivor. Rör ihop harissa, honung och smör-&rapsolja. Blanda med zucchinin och lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta zucchinin i mitten av ugnen tills den börjar få färg, 15-20 min. Lägg zucchini och salladsskott på ett fat. Bryt osten i bitar och fördela på salladen. Toppa med mynta.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag