Zucchinifritters med yoghurtsås
30 min
Buffé
Huvudrätt
•
Underbara frasiga små fritters med sommarens zucchini! Smeten är ganska lös men behöver inte formas till perfekta bollar utan tänk lite slarviga minibiffar som täcks med panko.
Ingredienser
|
Zucchini (ca 500 g)
|
2 |
|---|---|
|
Flingsalt
|
2 tsk |
|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
|
Parmesanost
|
50 g |
|
Ägg
|
1 |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Panko
|
4 dl |
|---|---|
|
Olivolja, till stekning
|
Yoghurtsås:
| 2 dl | |
|
Citron, pressad saft
|
½ |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
383 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,1 g |
| Protein: | 14,9 % | 14 g |
| Fett: | 32,3 % | 14 g |
| Kolhydrater: | 52,8 % | 49,8 g |