Zucchinifritters med yoghurtsås
30 min
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Underbara frasiga små fritters med sommarens zucchini! Smeten är ganska lös men behöver inte formas till perfekta bollar utan tänk lite slarviga minibiffar som täcks med panko.

Ingredienser
Zucchini (ca 500 g)
|
2 |
---|---|
Flingsalt
|
2 tsk |
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Parmesanost
|
50 g |
Ägg
|
1 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Salt och svartpeppar
|
Panko
|
4 dl |
---|---|
Olivolja, till stekning
|
Yoghurtsås:
2 dl | |
Citron, pressad saft
|
½ |
Salt
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
383 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 10,1 g |
Protein: | 14 g |
Kolhydrater: | 49,8 g |
Fett: | 14 g |

