Zucchini och skinka i frasig smördeg

Zucchini och skinka i frasig smördeg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Gyllene smördegslängd med matig fyllning av ost, zucchini och skinka. En perfekt förrätt eller smårätt med en krispig grönsallad till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Dela zucchinin på längden och skär den i skivor. Salta zucchiniskivorna och låt dem ligga ca 10 min så att vätskan dras ur. Klappa zucchinin torr med hushållspapper. Skala och skiva rödlökarna tunt och fräs dem i smör i en stekpanna. Finhacka zucchinin och skinkan. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg osten i en sträng i mitten, därefter lök, skinka och zucchini. Nyp ihop smördegen runt fyllningen. Vänd längden så att skarven hamnar nedåt. Pensla med ägg och snitta med en vass kniv. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Skriv ut

Källa: