Zucchini och skinka i frasig smördeg

1 tim 15 min Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Zucchini och skinka i frasig smördeg

Gyllene smördegslängd med matig fyllning av ost, zucchini och skinka. En perfekt förrätt eller smårätt med en krispig grönsallad till.

Ingredienser

Zucchini
1
Salt
1 tsk
Rödlökar
2
Rökt skinka
250 g
Smördeg
300 g
2 dl
Ägg till pensling
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Dela zucchinin på längden och skär den i skivor. Salta zucchiniskivorna och låt ligga ca 10 min så att vätskan dras ur.
  • Klappa zucchinin torr med hushållspapper.
  • Skala och skiva rödlökarna tunt och fräs dem i smör i en stekpanna.
  • Finhacka zucchinin och skinkan.
  • Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg osten i en sträng i mitten, därefter lök, skinka och zucchini.
  • Nyp ihop smördegen runt fyllningen. Vänd längden så att skarven hamnar nedåt.
  • Pensla med ägg och snitta med en vass kniv.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Klart!
https://www.arla.se/recept/zucchini--skinka-i-frasig-smordeg/