Yakiniku
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Yakiniku är en snabblagad japansk klassiker. Den krämiga kålsalladen passar fint till det kryddiga köttet. Servera med rostade sesamfrön, salladslök, ris och lime.
Ingredienser
|
Halvtinad flankstek eller entrecote
|
400 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Finriven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Japansk soja
|
½ dl |
|
Mirin
|
3 msk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Sambal oelek
|
2 tsk |
Japansk kålsallad:
| 2 dl | |
|
Japansk soja
|
2 msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
|
Spetskål
|
250 g |
|
Morot
|
1 |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Till servering:
|
Jasminris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Salladslökar
|
4 |
|
Lime
|
1 |
|
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
Gör så här
Japansk kålsallad:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
737 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,6 g |
| Protein: | 18,2 % | 33 g |
| Fett: | 38,7 % | 32,2 g |
| Kolhydrater: | 43,1 % | 78,2 g |