Wienernougat

30 min
Arbetstid: 15 min
Wienernougat

Populär nougat som är lätt att göra. Rosta gärna mandeln för extra smak.

Ingredienser

Nougat
250 g
Mjölkchoklad eller mörk choklad
150 g
Mandelspån, ev rostade
200 g

Gör så här

  • Smält nougat och choklad i mikro eller över vattenbad.
  • Rör till en jämn smet. Vänd ner mandeln.
  • Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20x20 cm. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl.
  • Skär i bitar och förvara sedan svalt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

136 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,6 g
Protein: 8,7 % 2,9 g
Fett: 62,6 % 9,6 g
Kolhydrater: 28,7 % 9,6 g
https://www.arla.se/recept/wienernougat/