Vitkål i ugn
35 min
Buffé
Lunch
Middag
•
&format=webp)
I det här receptet får vitkålen en krispig yta och mjukt, saftigt inre när den rostas i ugnen. Smaksättningen med honung, chili och brynt sojasmör ger kålen både sötma, hetta och umami. Toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander för extra smak och färg – ett enkelt och smakrikt tillbehör till både kyckling, kött eller fisk.
Nytt
Ingredienser
Ca 1 kg vitkål
|
1 huvud |
---|---|
Rapsolja
|
2 msk |
Honung
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 krm |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Brynt sojasmör:
50 g | |
Tamarisoja
|
1 msk |
Pressad limesaft
|
1 msk |
Till servering:
Rostade sesamfrön
|
1 msk |
---|---|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Brynt sojasmör:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
249 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,4 g |
Protein: | 7,2 % | 4,4 g |
Fett: | 65,4 % | 18,4 g |
Kolhydrater: | 27,4 % | 16,8 g |

