Vitkål i ugn
35 min
Buffé
Lunch
Middag
Tillbehör
•
I det här receptet får vitkålen en krispig yta och mjukt, saftigt inre när den rostas i ugnen. Smaksättningen med honung, chili och brynt sojasmör ger kålen både sötma, hetta och umami. Toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander för extra smak och färg – ett enkelt och smakrikt tillbehör till både kyckling, kött eller fisk.
Nytt
Ingredienser
|
Vitkål (ca. 1 kg)
|
1 huvud |
|---|---|
|
Rapsolja
|
2 msk |
|
Honung
|
1 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
1 krm |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Brynt sojasmör:
| 50 g | |
|
Tamarisoja
|
1 msk |
|
Pressad limesaft
|
1 msk |
Till servering:
|
Rostade sesamfrön
|
1 msk |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Brynt sojasmör:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
237 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 6,5 % | 3,8 g |
| Fett: | 68,8 % | 18,4 g |
| Kolhydrater: | 24,7 % | 14,4 g |