Vichyssoise och sallad med skogschampinjon, jordärtskocka och lökcrème
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En klassiker i ny tappning med jordärtskocka, schalottenlök och svamp. Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, har tagit fram receptet.

Ingredienser
Soppa:
Tunt skivade jordärtskockor
|
200 g |
---|---|
Grovhackade skogschampinjoner
|
200 g |
Tunt skivade schalottenlökar
|
2 |
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
Olivolja med smak av citron
|
1 msk |
1 msk | |
Plockad färsk timjan
|
½ msk |
Vitt vin
|
2 dl |
Grönsaksbuljong
|
1 liter |
1¼ dl | |
Salt
|
1 tsk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Sallad:
Tunt skivade jordärtskockor
|
100 g |
---|---|
Matolja
|
½ dl |
Tunt skivade skogschampinjoner
|
4 |
50 g | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 tsk |
Lökcrème:
Finhackad schalottenlök
|
100 g |
---|---|
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
1¼ dl | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Machésallad
|
100 g |
---|
Gör så här
Soppa:
Sallad:
Lökcrème:
Vid servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
460 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 50 g |

