Vichyssoise och sallad med skogschampinjon, jordärtskocka och lökcrème
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En klassiker i ny tappning med jordärtskocka, schalottenlök och svamp. Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, har tagit fram receptet.
Ingredienser
Soppa:
|
Tunt skivade jordärtskocka
|
200 g |
|---|---|
|
Grovhackade skogschampinjoner
|
200 g |
|
Tunt skivade schalottenlökar
|
2 |
|
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Olivolja med smak av citron
|
1 msk |
| 1 msk | |
|
Plockad färsk timjan
|
½ msk |
|
Vitt vin
|
2 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
1 liter |
| 1¼ dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
Sallad:
|
Tunt skivade jordärtskocka
|
100 g |
|---|---|
|
Matolja
|
½ dl |
|
Tunt skivade skogschampinjoner
|
4 |
| 50 g | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 tsk |
Lökcrème:
|
Finhackad schalottenlök
|
100 g |
|---|---|
|
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
| 1¼ dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
|
Machésallad
|
100 g |
|---|
Gör så här
Soppa:
Sallad:
Lökcrème:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
575 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,9 g |
| Protein: | 5,2 % | 7,3 g |
| Fett: | 75,4 % | 49 g |
| Kolhydrater: | 13,4 % | 19 g |