Vintrig fruktkompott

Vintrig fruktkompott

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Gör en kompott av torkade frukter. Gott i frukostfilen eller till dessert med vispad grädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 2½ dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, katrinplommon, russin
  • tunt strimlat skal av 1 apelsin
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2½ dl vatten

Gör så här

Gör så här

Skär frukten i bitar och lägg i en glasburk. Frukten kommer att svälla, fyll därför inte ända upp till kanten. Lägg apelsinskal, kanel och kardemumma i burken. Koka upp vattnet och häll det över frukten så att det täcker. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in burken i kylen. Kompotten är lika god i frukostfilen eller yoghurten som att servera till dessert med vispad grädde.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa: