Vintrig fruktkompott

20 min Dessert Efterrätt Frukost Mellanmål
Frysbar
Vintrig fruktkompott

Gör en kompott av torkade frukter. Gott i frukostfilen eller till dessert med vispad grädde.

Ingredienser

Torkad frukt t ex aprikoser, fikon, katrinplommon, russin
2½ dl
Apelsin
tunt strimlat skal av 1
Kanelstång
1
Kardemummakärnor
1 tsk
Vatten
2½ dl

Gör så här

  • Skär frukten i bitar och lägg i en glasburk. Frukten kommer att svälla, fyll därför inte ända upp till kanten.
  • Lägg apelsinskal, kanel och kardemumma i burken. Koka upp vattnet och häll det över frukten så att det täcker.
  • Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in burken i kylen.
  • Kompotten är lika god i frukostfilen eller yoghurten som att servera till dessert med vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

98 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 3,6 g
Protein: 5,8 % 1,4 g
Fett: 7,2 % 0,8 g
Kolhydrater: 87 % 21,1 g
https://www.arla.se/recept/vintrig-fruktkompott/