Vintoddypäron

45 min
Vintoddypäron

Kryddiga päron och saffransvanilj blir en ljuvlig kombination.

Ingredienser

Päron
8
Vatten
2 dl
Rödvin
3 dl
Strösocker
1 dl
Kanelstång
1
Torkat pomeransskal
1

Saffransvaniljsås

2½ dl
Saffran à 0,5 g
ca ½ pkt

Gör så här

  • Koka upp vatten, vin, socker, kanelstång och pomeransskal i en kastrull. Låt koka några minuter.
  • Skala päronen, låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen.
  • Lägg ner päronen i lagen och koka dem nätt och jämt mjuka. Låt päronen kallna i lagen.
  • Vispa vaniljvispen och smaksätt med saffran. Servera päronen med vispen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

205 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,2 g
Protein: 3,4 % 1,7 g
Fett: 14,2 % 3,3 g
Kolhydrater: 68,4 % 34,5 g
https://www.arla.se/recept/vintoddyparon/