Viltpaté med cumberlandyoghurt

1 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Förrätt
Viltpaté med cumberlandyoghurt

Viltpaté med mycket smak! Passar lika bra till julbordet som till förrätt.

Ingredienser

Kycklinglever
200 g
Rödlök
1
2 msk
Viltfärs t ex älg
500 g
Salt
2 tsk
Svartpeppar
2 krm
Krossade enbär
2 tsk
Vetemjöl
2 msk
Ägg
2
2 dl

Sås:

2 dl
Cumberlandsås
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Grovhacka kycklinglevern. Skala och finhacka löken.
  • Bryn levern i smör i en stekpanna. Låt löken fräsa med några min.
  • Blanda viltfärsen med salt, peppar, enbär, mjöl och ägg. Rör i lever, lök och crème fraiche.
  • Häll smeten i en smord, ugnssäker form, ca 1 ½ liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. Låt patén kallna.
  • Blanda yoghurt och cumberlandsås.
  • Servera patén i skivor med såsen och små gurkor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

167 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,2 g
Protein: 25,6 % 10,5 g
Fett: 61,1 % 11,5 g
Kolhydrater: 12,9 % 5,3 g
https://www.arla.se/recept/viltpate-med-cumberlandyoghurt/