Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Viltlax
Viltlax
30 min
Huvudrätt
•
Kommentarer
Lättlagad bjudrätt med lax samt vilda smaker av enbär, svamp och lingon.
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(252)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(87)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(160)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(40)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
Skär laxen och purjolöken i stora bitar.
Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå. Krydda med salt, peppar, timjan och enbär.
Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingon.
Servera med stekt svamp och potatis.
Klart!
Ingredienser
Laxfilé
500 g
Purjolökar
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk
Stötta enbär
2 tsk
Kelda® Matlagningsgrädde
2½ dl
Vilt- och kantarellfond
2 msk
Lingon
1 msk
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(252)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(87)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(160)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(40)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
40 min
Lax i folie
(183)
45 min
Ugnsbakad lax ”tarator” med frisk yoghurt- och tahinisås
(26)
30 min
Asiatisk lax
(443)
1 tim
Bakad potatis med räkröra
(80)
Krämig laxlasagne med spenat
(520)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum