Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Viltlax
Viltlax
30 min
Huvudrätt
•
Kommentarer
Lättlagad bjudrätt med lax samt vilda smaker av enbär, svamp och lingon.
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(193)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(67)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(151)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(38)
30 min
Lax i ugn med basilika
(214)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skär laxen och purjolöken i stora bitar.
Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå. Krydda med salt, peppar, timjan och enbär.
Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingon.
Servera med stekt svamp och potatis.
Klart!
Ingredienser
Laxfilé
500 g
Purjolökar
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk
Stötta enbär
2 tsk
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Vilt- och kantarellfond
2 msk
Lingon
1 msk
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(193)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(67)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(151)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(38)
30 min
Lax i ugn med basilika
(214)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
60+ min
Langos
(49)
1 tim
Bakad potatis med räkröra
(78)
45 min
Ugnsstekt laxsida
(404)
Krämig laxlasagne med spenat
(509)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum