Viltlax

Viltlax

30 min
Huvudrätt
Lättlagad bjudrätt med lax samt vilda smaker av enbär, svamp och lingon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltlax/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär laxen och purjolöken i stora bitar.
  • Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå. Krydda med salt, peppar, timjan och enbär.
  • Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingon.
  • Servera med stekt svamp och potatis.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Purjolökar
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk
Stötta enbär
2 tsk
2½ dl
Vilt- och kantarellfond
2 msk
Lingon
1 msk