Viltlax - Recept | Arla
Viltlax

Viltlax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(64 st)

Lättlagad bjudrätt med lax samt vilda smaker av enbär, svamp och lingon.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g laxfilé
  • 2 purjolökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk stötta enbär
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • 2 msk vilt- och kantarellfond
  • 1 msk lingon

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen och purjolöken i stora bitar. Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå. Krydda med salt, peppar, timjan och enbär. Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingon.

Skriv ut

Källa: