Viltlax

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Viltlax

Lättlagad bjudrätt med lax samt vilda smaker av enbär, svamp och lingon.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Purjolökar
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk
Stötta enbär
2 tsk
2½ dl
Vilt- och kantarellfond
2 msk
Lingon
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär laxen och purjolöken i stora bitar.
  • Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå. Krydda med salt, peppar, timjan och enbär.
  • Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingon.
  • Servera med stekt svamp och potatis.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

392 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,8 g
Protein: 29,9 % 28,9 g
Fett: 61,8 % 27,4 g
Kolhydrater: 8,3 % 8 g
https://www.arla.se/recept/viltlax/