Vild risotto med bönor

Vild risotto med bönor

Betyg

(5 st)

Saffransgult och tomatrött i vacker risblandning.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2½ dl vildrismix
  • 1 gul lök
  • ¼ pkt saffran à 0,5 g
  • 400 g strimlade blandade grönsaker
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4 dl kokta bönor t ex svarta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad färsk basilika

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken. Fräs lök, saffran och grönsaker i smör i en gryta. Blanda ner bönorna och det kokta riset. Smaksätt med salt, peppar och basilika. Värm såsen och smaksätt med vitlök. Servera riset med såsen till.

Tips:

Vildris kan bytas ut mot vitt ris.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem