Lasagne i långpanna

Lasagne i långpanna

Huvudrätt
Går att frysa
Lasagne som räcker till många personer eller fler måltider. Perfekt att frysa in i portionsförpackningar
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lasagne-i-langpanna/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärningar. Låt såsen koka ca 5 min.
  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 5 dl av osten och smaksätt med salt.
  • Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord långpanna med raka kanter ca 30x40 cm. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, slå in i folie och frys in.
Klart!
Energi:

505 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Köttfärs
750 g
Gula lökar
4
Vitlöksklyftor
2
Krossade tomater
800 g
Tomatpuré
4 msk
Örtkryddor, t ex oregano, basilika, timjan
1 msk
Svartpeppar
2 krm
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Lasagneplattor
20
Ostsås:
Vetemjöl
1 dl
1½ liter
7 dl
Salt
1 tsk