Lasagne i långpanna

Lasagne i långpanna

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(253 st)

Lasagne som räcker till många personer eller fler måltider. Perfekt att frysa in i portionsförpackningar

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

  • 750 g köttfärs
  • 4 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 800 g krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk örtkryddor, t ex oregano, basilika, timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 20 lasagneplattor

Ostsås:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärningar. Låt såsen koka ca 5 min.
  4. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 5 dl av osten och smaksätt med salt.
  5. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord långpanna med raka kanter ca 30x40 cm. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, slå in i folie och frys in.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag