Veteotto med pesto

20 min Huvudrätt Middag
Veteotto med pesto

Veteotto, en vegetarisk variant av risotto med matvete som bas. Vår veteotto är ett krämigt och gott tillbehör där kronärtskocka ger härlig smak.

Ingredienser

Kokt matvete, 1 burk à 400 g
400 g
Kronärtskockshjärtan i marinad, ca 300 g
1 burk
Purjolök
1
1 msk
150 g
Pesto
1½ msk
Salt och peppar
Saltrostade solroskärnor
2 msk

Gör så här

  • Skölj matvetet i ett durkslag. Häll av oljan från kronärtskockorna och hacka dem.
  • Skiva purjolöken tunt och fräs den mjuk i smör-&rapsolja. Rör i matvete, färskost, pesto och kronärtskockor. Låt det bli varmt.
  • Smaka av med salt och peppar. Strö över solroskärnor.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

315 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/veteotto-med-rucolapesto/