Quinoabiffar med citrongräsröra

50 min Brunch Huvudrätt Lunch Middag
Quinoabiffar med citrongräsröra

Saftiga quinoabiffar, mjuka inuti och frasiga utanpå och helt perfekta tillsammans med den uppfriskande röran på KESO® Cottage cheese.

Ingredienser

Quinoabiffar:

Quinoa tricolore
2 dl
Ägg
2
Hirsflingor
2 dl
Purjolök
½
½ dl
2½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Citrongräsröra:

Citrongräs
½
250 g
Lime
rivet skal och saft av 1
Betor, gärna olika färger
3
Salt
Ärtskott
20 g

Gör så här

Quinoabiffar:

  • Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  • Rör ihop ägg och 1 dl hirsflingor i en bunke och låt stå ca 10 min.
  • Finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite av smör-&rapsoljan.
  • Rör ner quinoa, purjolök och ost i äggblandningen. Smaka av med salt och peppar. Låt vila ca 10 min.

Citrongräsröra:

  • Banka citrongräset och hacka det fint. Blanda med cottage cheese och limeskal. Smaka av med salt.
  • Skala och skiva betorna så tunt som möjligt och krama ihop med limesaft och salt.

Servering:

  • Forma åtta biffar av smeten. Vänd dem i hirsflingor.
  • Stek dem frasiga i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida.
  • Servera varma med sallad och citrongräsröra. Garnera med ärtskott.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

475 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/vegobiffar-med-citrongrasrora/