Vegetarisk sill  i yoghurtsås

Vegetarisk sill i yoghurtsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Få allt det goda med sill utan fisk. Sötsyrlig ättikslag och krämig yoghurtsås med shitakesvamp istället - smart!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g shiitakesvamp
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • 2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk senapsfrön

Yoghurtsås:

Gör så här

Gör så här

Rensa och skiva svampen grovt. Koka upp ättikssprit, vatten och salt. Lägg i svampen och låt koka på svag värme ca 15 min. Häll av lagen. Blanda svampen med socker och senapsfrön. Låt dra i kyl minst 8 tim. .

Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ner svampen. Låt stå i kyl minst 1 dygn

Tips:

Shiitakesvamp går bra att bytas mot skogschampinjoner.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 100 kcal
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa: