Vegetarisk matsedel vecka 4

måndag

Spenatrisotto med fetaost

35 min
(87)

Här får den italienska klassikern smak av fetaost, färsk spenat och rostade pinjekärnor.

Se recept
Spenatrisotto med fetaost
tisdag

Sötpotatiscurry

35 min
(41)

Den här smaksprakande curryn går bra att laga ihop av de grönsaker och rotfrukter som du har hemma i kylen, perfekt rest-fest!

Se recept
Sötpotatiscurry
onsdag

Broccoligratäng med ost och småtomater

45 min
(175)

Färgglad och mättande middag som alla gillar. Broccolin kan bytas ut mot t ex blomkål.

Se recept
Broccoligratäng med ost och småtomater
torsdag

Zucchinicarbonara med ärter

30 min
(50)

Carbonara med mera grönt och mindre pasta. Välj små zucchini, de har fastare kött.

Se recept
Zucchinicarbonara med ärter
fredag

Blandade bönor med bulgur och broccoli

25 min
(85)

En proteinrik vegetarisk rätt som är färdigkryddad på en gång med smaksatt crème fraiche. Variera med andra grönsaker som du har hemma, zucchini, blomkål eller fänkål till exempel!

Se recept
Blandade bönor med bulgur och broccoli
lördag

Svamp- och purjolökspaj

(220)

Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Andra får nöja sig med champinjoner i grönsaksdisken.

Se recept
Svamp- och purjolökspaj
söndag

Långbakade mandeläpplen

2 tim 20 min
(36)

Långbakade äpplen får en intensiv smak och fyllningen blir god och seg som kola. En härlig efterrätt som passar bra med en klick grädde eller en skopa vaniljglass.

Se recept
Långbakade mandeläpplen