Veckomatsedel Dagens

Här är veckans recept!

Måndag 17-11-13
Rotfruktsstomp med falukorv

Huvudrätt: Rotfruktsstomp med falukorv

Palsternacka och potatis får sällskap av syrad grädde och mosas till en stomp. Falukorven kan bytas ut mot t ex stekt kycklingfilé eller halloumi.

Tisdag 17-11-14
Spaghettiplättar

Huvudrätt: Spaghettiplättar

Spagettiplättar är barnsligt goda, enkla att göra och blir snabbt populära på middagsbordet. Spagettiplättar är perfekt, snabblagad vardagsmat när det finns spagetti över i kylskåpet.

Onsdag 17-11-15
Grekisk fiskgratäng

Huvudrätt: Grekisk fiskgratäng

Med färsk eller fryst fisk hemma kan du enkelt förflytta dina smaklökar till medelhavet. Jätteenkel fiskgratäng med lite vitost och tomatsås.

Torsdag 17-11-16
Grön linssoppa med ädelost

Huvudrätt: Grön linssoppa med ädelost

Enkel linssoppa som får lyxig, smakrik topping av ädelost. Servera linssoppan nylagad, gärna med ett gott bröd till.

Fredag 17-11-17
Stekt lax med grönsaksyoghurt

Huvudrätt: Stekt lax med grönsaksyoghurt

Fyra ingredienser. Mer behövs inte för att laga en smakrik och nyttig middag. Laxen blir godast om du steker den lätt så att den har en rosa kärna i mitten.

Lördag 17-11-18
Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Huvudrätt: Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.

Fransk päronpaj

Efterrätt: Fransk päronpaj

Voila! Mandelmassan gör päronpajen extra ljuvlig.

Söndag 17-11-19
Älggryta med kanel och stjärnanis

Huvudrätt: Älggryta med kanel och stjärnanis

Mustig älggryta som får spännande twist med kanel och stjärnanis. Mandelpotatis och en klick crème fraiche är gott till älggrytan.

Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Efterrätt: Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Runda av middagen med en lättlagad dessert med friska smaker.