Arla Kökets

Veckomatsedel Dagens

Här är veckans recept!

Måndag 18-10-15
Torsk i ugn med rotfrukter

Huvudrätt: Torsk i ugn med rotfrukter

Att laga fisk i ugnen är gott, enkelt och du slipper stekoset. Här har du hela middagen i en form, klart på 30 minuter!

Tisdag 18-10-16
Köttfärssås med grillade grönsaker

Huvudrätt: Köttfärssås med grillade grönsaker

En snabb och smakrik köttfärssås med crème fraiche grillade grönsaker. Går fint att göra med vegofärs också om man vill.

20 min

Onsdag 18-10-17
Pasta italiano

Huvudrätt: Pasta italiano

Läcker pastarätt med klassiska italienska smakerna tomat, basilika, vitlök och salami.

Torsdag 18-10-18
Svampsoppa

Huvudrätt: Svampsoppa

Potatissoppan blir en god svampsoppa när du lägger till kantareller eller champinjoner.

Fredag 18-10-19
Kycklingbullar i curryjordnötssås

Huvudrätt: Kycklingbullar i curryjordnötssås

Asiatiska smaker med chili, kokos och koriander till köttbullar gjorda på kycklingfärs. Jordnötterna ger härlig knaprighet till den sötstarka såsen.

Lördag 18-10-20
Paneer bowl

Huvudrätt: Paneer bowl

Bowls är superpoppis, och något av det bästa med dem är att det är både enkelt och vackert att bara fylla en skål med dina favoriter! Testa till exempel denna läckra variant med marinerad paneer, söt mango och asien-inspirerad dressing.

15 min

Lättlagad äppelkaka

Efterrätt: Lättlagad äppelkaka

Lättlagad äppelkaka som du enkelt varierar med mandelmassa och citron. Perfekt med äpplen från höstens skörd.

Söndag 18-10-21
Biffgryta med apelsin

Huvudrätt: Biffgryta med apelsin

En fantastisk biffgryta med mustig och god smak från apelsin och nejlikor. Toppa gärna grytan vid servering med rostade mandelspån och hackad persilja.

Chokladfondant

Efterrätt: Chokladfondant

En riktig drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti. Chokladfondant går bra att förbereda och förvara i kyl tills den ska gräddas. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

30 min