Arla Kökets

Veckomatsedel Dagens

Här är veckans recept!

Måndag 18-11-12
Rotfruktsstomp med falukorv

Huvudrätt: Rotfruktsstomp med falukorv

Palsternacka och potatis får sällskap av syrad grädde och mosas till en stomp. Falukorven kan bytas ut mot t ex stekt kycklingfilé eller halloumi.

Tisdag 18-11-13
Spaghettiplättar

Huvudrätt: Spaghettiplättar

Spagettiplättar är barnsligt goda, enkla att göra och blir snabbt populära på middagsbordet. Spagettiplättar är perfekt, snabblagad vardagsmat när det finns spagetti över i kylskåpet.

Onsdag 18-11-14
Grekisk fiskgratäng

Huvudrätt: Grekisk fiskgratäng

Med färsk eller fryst fisk hemma kan du enkelt förflytta dina smaklökar till medelhavet. Jätteenkel fiskgratäng med lite vitost och tomatsås.

Torsdag 18-11-15
Grön linssoppa med ädelost

Huvudrätt: Grön linssoppa med ädelost

Enkel linssoppa som får lyxig, smakrik topping av ädelost. Servera linssoppan nylagad, gärna med ett gott bröd till.

Fredag 18-11-16
Fänkålsstekt lax med matvetesallad

Huvudrätt: Fänkålsstekt lax med matvetesallad

Kummin och muscovadosocker ger en spännande smak till laxen. Matvetesalladen är lika god varm som kall och kan varieras med rucola istället för dill.

Lördag 18-11-17
Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Huvudrätt: Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.

Fransk päronpaj

Efterrätt: Fransk päronpaj

Voila! Mandelmassan gör päronpajen extra ljuvlig.

Söndag 18-11-18
Älggryta med kanel och stjärnanis

Huvudrätt: Älggryta med kanel och stjärnanis

Mustig älggryta som får spännande twist med kanel och stjärnanis. Mandelpotatis och en klick crème fraiche är gott till älggrytan.

Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Efterrätt: Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Runda av middagen med en lättlagad dessert med friska smaker.