Veckomatsedel Dagens

Här är veckans recept!

Måndag 17-05-22
Chorizo med ugnsstekta grönsaker

Huvudrätt: Chorizo med ugnsstekta grönsaker

Spanskinspirerad vardagsrätt med kryddig korv och krämig sås. Snabbt och gott!

Tisdag 17-05-23
Tortilla med köttfärs

Huvudrätt: Tortilla med köttfärs

Köttfärsfyllda tortillas med smak av texmex - en succé för både stora och små!

Onsdag 17-05-24
Pastasallad med tomat och salvia

Huvudrätt: Pastasallad med tomat och salvia

Risoni är pasta som ser ut som ris. Den tar åt sig mycket smak och passar därför särskilt bra i sallad.

Torsdag 17-05-25
Laxburgare

Huvudrätt: Laxburgare

Fina och saftiga laxburgare som går fort att mixa ihop i en matberedare. Panko är japanskt ströbröd.

Fredag 17-05-26
Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Huvudrätt: Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Härlig dragonkyckling med klassiska, enkla råvaror blir till en smakrik och spännande rätt. Hacka ihop ingredienserna till salladen på en stor skärbräda innan de blandas med vinaigretten.

Lördag 17-05-27
Pulled pork med barbequesås

Huvudrätt: Pulled pork med barbequesås

Sötma och smak till denna pulled pork kommer från barbequesås. Servera med tacotillbehör och njut!

Fruktsallad med ananas, mandel och vispad grädde

Efterrätt: Fruktsallad med ananas, mandel och vispad grädde

En härligt frisk fruktsallad med ananas som bas. Supergod efterrätt som är enkel att tillaga, god att äta och vacker att bjuda gästerna på.

Söndag 17-05-28
Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Huvudrätt: Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Lättlagad fisk med festlig gremolata som serveras med en fräsch tomatsallad med risoni – pastan som även kallas det italienska riset. Tunna fiskfiléer kan även rullas till fina rulader.

Vendelas lakrits- och citronkladdkaka

Efterrätt: Vendelas lakrits- och citronkladdkaka

Vinnaren i Kladdkakeracet 2010 där de klassiska smakerna lakrits och citron, förenas med smaken av choklad. En utsökt kombination som tar kladdkakan till nya höjder! Det är viktigt att lakritspulvret är av god kvalitet.