Svamp- och purjolökspaj

Svamp- och purjolökspaj

Huvudrätt
Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Andra får nöja sig med champinjoner i grönsaksdisken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  • Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Skär svampen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Lägg i purjolöken och låt den fräsa några min. Salta och peppra.
  • Vispa ihop ägg och grädde. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp, purjolök och ost blandat i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
Färsk svamp
1 liter
Purjolökar
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
4
2½ dl
Riven lagrad ost t ex Kvibille Präst
2 dl