Veckomatsedel Vegetariskt

Här är veckans vegetariska recept!

Måndag 18-07-16
Morotstoppad persiljelåda

Huvudrätt: Morotstoppad persiljelåda

Lättlagad persiljelåda med cottage cheese, toppad med morötter som ger både färg och god smak.

Tisdag 18-07-17
Broccolipaj med purjolök

Huvudrätt: Broccolipaj med purjolök

En matig och god broccolipaj där pajskalet blir extra knaprigt med lite linfrön i degen. Servera gärna sallad och kanske lite kallskuret eller rökt lax till.

1 tim

Onsdag 18-07-18
Linser med aubergine

Huvudrätt: Linser med aubergine

Linser och aubergine - fräscha, franska favoriter.

Torsdag 18-07-19
Sparrissoppa med vitost och mynta

Huvudrätt: Sparrissoppa med vitost och mynta

Med färdig sparrissoppa kan du njuta smaken av vår när du vill. Den krämiga röran med ost och citron passar utmärkt till den milda primören.

20 min

Fredag 18-07-20
Bönfritters med kimchiröra

Huvudrätt: Bönfritters med kimchiröra

Bönfritters påminner om falafel, men är gjorda på kidneybönor istället för kikärtor. De är jättegoda tillsammans med vår röra på kvarg och kimchi, som är syrad koreansk kål.

Lördag 18-07-21
Pasta supergreen

Huvudrätt: Pasta supergreen

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg och toppa denna superpasta med!

20 min

Limemarinerade jordgubbar med vanilj

Efterrätt: Limemarinerade jordgubbar med vanilj

En lätt marinering i honung och lime höjer smaken på jordgubbarna ytterligare ett snäpp.

Söndag 18-07-22
Örtgratinerade grönsaker

Huvudrätt: Örtgratinerade grönsaker

Vegetarisk rätt som gottat till sig i ugnen. Servera gärna grönsakerna med en fräsch och god vitlök- och basilikadressing på färskost.

Drottningdessert

Efterrätt: Drottningdessert

En enkel och lätt fixad dessert där hallon och blåbär som bakas i ugn får fin smak kardemumma och frisk citron.