Veckomatsedel Vegetariskt

Här är veckans vegetariska recept!

Måndag 17-08-14
Fiskgratäng med taco smak

Huvudrätt: Fiskgratäng med taco smak

Fiskgratäng som smakar taco och ett täcke av tortillachips - enkelt och supergott! Använd den fisk du har hemma och servera gärna lite het tacosås till fiskgratängen.

Morotssoppa med linser och dillfrön

Huvudrätt: Morotssoppa med linser och dillfrön

Krämig, färgglad soppa med syrlig apelsin, söt morot och mättande linser.

Tomatomelett med kikärt- och avokadosallad

Huvudrätt: Tomatomelett med kikärt- och avokadosallad

Omelett med tomat, gräslök och riven ost. Tillsammans med salladen blir den perfekt till lunch eller middag.

Skinkfyllda auberginerullar

Huvudrätt: Skinkfyllda auberginerullar

Lite pyssel, men det är det värt. De smakfyllda rulladerna riktigt gottar sig i Kelda ostsås!

Krämig pastagratäng med skinka

Huvudrätt: Krämig pastagratäng med skinka

Rykande het och nygräddad pastagratäng serveras gärna med en grön sallad.

Sesamfisk med sweet chili-raita

Huvudrätt: Sesamfisk med sweet chili-raita

Fiskpinnar på thailändska! Sesamfröna gör dem extra krispiga och goda.

Tisdag 17-08-15
Korvburgare med syrade grönsaker

Huvudrätt: Korvburgare med syrade grönsaker

Förvandla favoritkorven till en korvburgare som gärna avnjuts med vår enkla och goda dressing på smetana tillsammans med ett gott surdegsbröd.

Risotto med broccoli och oströra

Huvudrätt: Risotto med broccoli och oströra

Krämig risotto med en smakrik röra på crème fraiche och Svecia ost. Servera gärna risotton med svarta oliver eller cashewnötter på toppen.

Färsk ravioli med tomatröra

Huvudrätt: Färsk ravioli med tomatröra

Frossa i tomater! Denna goda och enkla röra får smak av solmogna tomater, färsk basilika och ost.

Krämig laxsallad

Huvudrätt: Krämig laxsallad

Lätt laxsallad med potatis och äpple och ett perfekt sting av pepparrot i såsen. Som bufférätt räcker den till 8 personer.

Fisk i ugn med kaviar

Huvudrätt: Fisk i ugn med kaviar

Fisk i ugn är både lättlagat och jättegott! Här med ett täcke av smakrik sås på salt kaviar och syrlig crème fraiche.

Pizza på momangen

Huvudrätt: Pizza på momangen

Hemlagad pizza som blir färdig riktigt snabbt tack vare att botten består av tortillabröd. Variera pizzan med ditt favoritpålägg!

Onsdag 17-08-16
Färsk ravioli med tomatröra

Huvudrätt: Färsk ravioli med tomatröra

Frossa i tomater! Denna goda och enkla röra får smak av solmogna tomater, färsk basilika och ost.

Tomatpasta med cashewnötter

Huvudrätt: Tomatpasta med cashewnötter

Tomatpasta är en härlig, vegetarisk pastarätt med fullkornspasta, körsbärstomater, rucola och vitlök. Cashewnötterna ger vår tomatpasta härligt tuggmotstånd.

Köttfärs med aubergine

Huvudrätt: Köttfärs med aubergine

Enkel och krämig köttfärsröra med grönsaker och curry. Köttfärsen kan varieras med andra grönsaker t.ex squash.

Köttfärsbiffar med röda bönor och blomkålscouscous

Huvudrätt: Köttfärsbiffar med röda bönor och blomkålscouscous

Dryga ut köttet med vegetabiliska proteiner, ett enkelt och gott sätt att äta mer klimatsmart! Den här färgsprakande salladen är full av smak och bra energi som gör dig glad.

1 tim

Bulgursallad med lufttorkad skinka

Huvudrätt: Bulgursallad med lufttorkad skinka

Bulgur, gryn av krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Servera bulgursalladen som huvudrätt eller, utan skinkan, som tillbehör på en buffé.

Pasta med fänkål och lax

Huvudrätt: Pasta med fänkål och lax

Krämig pasta med god smakkombination av lax och fänkål. Som extra smakhöjare strös riven ost över pastan före servering.

Torsdag 17-08-17
Köttfärsbiffar med röda bönor och blomkålscouscous

Huvudrätt: Köttfärsbiffar med röda bönor och blomkålscouscous

Dryga ut köttet med vegetabiliska proteiner, ett enkelt och gott sätt att äta mer klimatsmart! Den här färgsprakande salladen är full av smak och bra energi som gör dig glad.

1 tim

Sallad med couscous och primörer

Huvudrätt: Sallad med couscous och primörer

Sommarens alla primörer i en matig sallad med couscous och frisk citrondressing.

Tagliatelle med fläskfilé och citron

Huvudrätt: Tagliatelle med fläskfilé och citron

Pasta med fläskfilé i en spännande och krämig sås i sällskap av champinjoner, fräsch citron och basilika.

Tomatomelett med kikärt- och avokadosallad

Huvudrätt: Tomatomelett med kikärt- och avokadosallad

Omelett med tomat, gräslök och riven ost. Tillsammans med salladen blir den perfekt till lunch eller middag.

Tacokryddade köttfärsbiffar

Huvudrätt: Tacokryddade köttfärsbiffar

Rulla smala biffar av nötfärs som kryddas med tacokrydda och vitlök. Jättegott och fiffigt att rulla in färsbiffar, istället för färs, i mjuka tortillas. Mums!

Färgglada plättar

Huvudrätt: Färgglada plättar

Vårt svenska svar på ryska blinier är rotsaksplättar med lingongräddfil.

Fredag 17-08-18
Grillad fläskkarré med mangosallad

Huvudrätt: Grillad fläskkarré med mangosallad

Lättgrillad fläskkarré vänd i en rub. Perfekt till en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, bönor och myntadressing.

Svamp- och purjolökspaj

Huvudrätt: Svamp- och purjolökspaj

Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Andra får nöja sig med champinjoner i grönsaksdisken.

Högrevsburgare med bacon och cheddar

Huvudrätt: Högrevsburgare med bacon och cheddar

Saftiga högrevsburgare med knaperstekt bacon, krispig sallad och smakrik cheddar. Högrevsfärsen gör burgarna extra saftiga och goda. Servera med cole slaw och rostad potatis.

Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Huvudrätt: Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.

Grillad kokosfisk

Huvudrätt: Grillad kokosfisk

Grillad kokosfisk av ett smart recept där du använder marinaden till sås.

Kycklinggryta

Huvudrätt: Kycklinggryta

Kycklinggryta som är busenkel med smak av fetaost och soltorkade tomater.

Lördag 17-08-19
Fiskburgare med limedressing

Huvudrätt: Fiskburgare med limedressing

Snabb och enkel fiskburgare med fräsch dressing. Vill du ha lite extra sting, strö på chiliflakes eller ha lite chilisås i dressingen.

15 min

Olivpasta

Huvudrätt: Olivpasta

Snabblagad pastarätt med smak av Grekland! Gör dubbelt upp så räcker det till fler!

Sesampanerad lax med zucchinipasta, grön currysås och cashewnötter

Huvudrätt: Sesampanerad lax med zucchinipasta, grön currysås och cashewnötter

Frön är ett jättebra alternativ till panering om du vill undvika gluten, dessutom ger det mycket smak. För att få riktigt tunnskuren zucchinipasta kan du använda osthyveln!

35 min

Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Huvudrätt: Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Härlig hamburgare på högrevsfärs med dressing som får smak av mögelost. Högrevsfärs är lite fetare än nötfärs och passar bra att grilla.

Grillad kycklingburgare med ädelost

Huvudrätt: Grillad kycklingburgare med ädelost

Kycklingburgare på stekt surdegsbaguette med ädeloströra på toppen. Gott och enkelt till lunch eller att ta med på picknick eller utflykt.

Fläskfilégryta med oliver

Huvudrätt: Fläskfilégryta med oliver

Fläskfilégryta är populärt och lättlagat, här ger vi den en känsla av Medelhavet med lite oliver, timjan och god sås.

Melon och jordgubbar i citronmarinad

Efterrätt: Melon och jordgubbar i citronmarinad

Nyskördad mynta, söt melon och mogna jordgubbar. Enklare och godare än såhär blir det inte!

Chokladrutor med svarta vinbär och kolagrädde

Efterrätt: Chokladrutor med svarta vinbär och kolagrädde

Choklad och vinbär är en god kombination. Med len vispad grädde blandad med dulce de leche blir detta sommarens fikafavorit.

Melon och jordgubbar i citronmarinad

Efterrätt: Melon och jordgubbar i citronmarinad

Nyskördad mynta, söt melon och mogna jordgubbar. Enklare och godare än såhär blir det inte!

Skummig dessert med hallon

Efterrätt: Skummig dessert med hallon

En skummig dessert - nästan som en mousse - med sagolik smak av hallon och fräsch citron. Dekorera strax före servering med hallon och vackra flagor av mandel.

Hallonfluff

Efterrätt: Hallonfluff

Så här har ni inte provat att äta marshmallows förut - som fluff!

Pavlova med bärgrädde

Efterrätt: Pavlova med bärgrädde

Pavlova är en klassisk dessert på ljuvlig marängbotten. Marängerna bakar du i förväg och lägger sedan på bär och grädde strax före servering - enkelt, vackert och gott!

Söndag 17-08-20
Pankostekt kyckling med citron

Huvudrätt: Pankostekt kyckling med citron

Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.

Grillade grönsaksspett med fruktig mathavre

Huvudrätt: Grillade grönsaksspett med fruktig mathavre

En vegetarisk grillmiddag med mycket smak. Trä upp grönsakerna på dubbla spett så sitter de fast och snurrar inte runt när du vänder dem på grillen.

Pankostekt kyckling med citron

Huvudrätt: Pankostekt kyckling med citron

Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.

Pankostekt kyckling med citron

Huvudrätt: Pankostekt kyckling med citron

Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.

Het thaicurrybiff

Huvudrätt: Het thaicurrybiff

Lite currypasta och saken är biff! Het biffgryta med smaker från det Thailändska köket.

Nötfrästa räkor på spenatbädd

Huvudrätt: Nötfrästa räkor på spenatbädd

Sugen på något riktigt fredagsgott? Fräs skaldjur, nötter och spenat och smaksätt med chili, lök och vitlök. Servera med citronklyftor.

Kolapaj med röda vinbär

Efterrätt: Kolapaj med röda vinbär

Kolapaj som ingen kan motstå! Härligt fräsch med röda vinbär eller andra bär om du så vill.

Ugnsbakade päron

Efterrätt: Ugnsbakade päron

Bjud på ugnsbakade päron serverade med en klick smetana. Muscovadosockrets speciella karaktär ihop med kardemumma ger päronen en underbar smak.

Mintchokladsås till färska bär

Efterrätt: Mintchokladsås till färska bär

Frisk och krispig mintsås som passar perfekt till sommarens bär.

Mintchokladsås till färska bär

Efterrätt: Mintchokladsås till färska bär

Frisk och krispig mintsås som passar perfekt till sommarens bär.

Chokladrutor med svarta vinbär och kolagrädde

Efterrätt: Chokladrutor med svarta vinbär och kolagrädde

Choklad och vinbär är en god kombination. Med len vispad grädde blandad med dulce de leche blir detta sommarens fikafavorit.