Falafel med myntadressing

Veckomatsedel Vegetariskt

Här är veckans vegetariska recept!

Måndag 18-09-17
Spaghettiplättar

Huvudrätt: Spaghettiplättar

Spagettiplättar är barnsligt goda, enkla att göra och blir snabbt populära på middagsbordet. Spagettiplättar är perfekt, snabblagad vardagsmat när det finns spagetti över i kylskåpet.

Tisdag 18-09-18
Indisk kikärtsgryta

Huvudrätt: Indisk kikärtsgryta

Bjud gärna indiskt naanbröd och mjölk eller lassi som dryck till denna kryddstarka gryta. Både mjölk och lassi lindrar hettan från kryddorna.

Onsdag 18-09-19
Auberginegratäng

Huvudrätt: Auberginegratäng

Denna auberginegratäng är en vegetarisk variant på grekisk moussaka. Enkel och sanslöst god!

Torsdag 18-09-20
Halloumi Stroganoff

Huvudrätt: Halloumi Stroganoff

Prova vardagsfavoriten stroganoff med ost istället! Får du rester över går de fint att frysa in eller att ha som lunchlåda dagen efter.

20 min

Fredag 18-09-21
Lätt svamppasta

Huvudrätt: Lätt svamppasta

Läcker pastarätt som går snabbt att tillaga. Blir det rester är det lika gott till lunch dagen efter. Mums!

Lördag 18-09-22
Rödbetsburgare med röd coleslaw

Huvudrätt: Rödbetsburgare med röd coleslaw

Vegoburgare med krämig coleslaw. Rödbetor och getost är riktigt goda smakkompisar och här får de sällskap av friskt äpple också!

35 min

Björnbärsfool med krossade småkakor

Efterrätt: Björnbärsfool med krossade småkakor

En klassisk engelsk efterrätt som går att göra med alla typer av bär. Hallon, krusbär, vinbär – det du hittar i trädgården eller i frysen.

Söndag 18-09-23
Rucolapaj med tomater

Huvudrätt: Rucolapaj med tomater

Rucola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj.

Vaniljkokta plommon

Efterrätt: Vaniljkokta plommon

Den som kokar in plommon med vaniljstång och fyller en vacker glasburk, kommer inte att ångra sig. Passa på att göra en extra att ge bort! Håller sig ungefär en vecka i kylen.