Veckomatsedel Vegetariskt

Här är veckans vegetariska recept!

Måndag 18-01-15
Grönsakssoppa med skalchips

Huvudrätt: Grönsakssoppa med skalchips

En snabb soppa som du kan anpassa efter dina favoriter i rotfruktshyllan. Skalchipsen ger god crunch på toppen och det bästa av allt – inget svinn!

1 tim

Tisdag 18-01-16
Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

Huvudrätt: Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

Här är rätten som faller alla vegovänner i smaken!

Onsdag 18-01-17
Pasta med avokado och oliver

Huvudrätt: Pasta med avokado och oliver

Hur gott och nyttigt som helst! Med färsk fullkornspasta tar det bara några minuter att koka, resten blandar du bara i.

Torsdag 18-01-18
Ägg i tomatsås med vita bönor

Huvudrätt: Ägg i tomatsås med vita bönor

Det här är en perfekt brunchrätt att ställa mitt på bordet och låta alla dippa med tortilliabrödet. Servera gärna med lite stark chilisås eller tabasco också för den som vill ha.

20 min

Fredag 18-01-19
Vegetarisk gryta med gremolata

Huvudrätt: Vegetarisk gryta med gremolata

En smakrik vegetarisk gryta som påminner om en fransk ratatouille, fast med kikärtor också. Grytan blir extra god med gremolatan på toppen vid servering.

Lördag 18-01-20
Spenatrisotto med fetaost

Huvudrätt: Spenatrisotto med fetaost

Här får den italienska klassikern smak av fetaost, färsk spenat och rostade pinjekärnor.

Vit chokladmousse

Efterrätt: Vit chokladmousse

Klassisk vit chokladmousse, en favoritdessert som smälter i munnen. Servera gärna i glas och dekorera med färska eller frysta bär, en perfekt kombination till det söta i moussen.

60+ min

Söndag 18-01-21
Falafel- och blomkålspizza

Huvudrätt: Falafel- och blomkålspizza

Festa loss på en riktigt smakrik vegetarisk pizza med len blomkålskräm istället för tomatsås.

30 min

Karamelliserade päron med vaniljkräm

Efterrätt: Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.