Falafel med myntadressing
Arla Kökets

Veckomatsedel Vegetariskt

Här är veckans vegetariska recept!

Måndag 19-01-21
Sötpotatiscurry

Huvudrätt: Sötpotatiscurry

Den här smaksprakande curryn går bra att laga ihop av de grönsaker och rotfrukter som du har hemma i kylen, perfekt rest-fest!

30 min

Tisdag 19-01-22
Broccoligratäng med ost och småtomater

Huvudrätt: Broccoligratäng med ost och småtomater

Färgglad och mättande middag som alla gillar. Broccolin kan bytas ut mot t ex blomkål.

Onsdag 19-01-23
Zucchinicarbonara med ärter

Huvudrätt: Zucchinicarbonara med ärter

Carbonara med mera grönt och mindre pasta. Välj små zucchini, de har fastare kött.

Torsdag 19-01-24
Blandade bönor med bulgur och broccoli

Huvudrätt: Blandade bönor med bulgur och broccoli

En proteinrik vegetarisk rätt som är färdigkryddad på en gång med smaksatt crème fraiche. Variera med andra grönsaker som du har hemma, zucchini, blomkål eller fänkål till exempel!

Fredag 19-01-25
Svamp- och purjolökspaj

Huvudrätt: Svamp- och purjolökspaj

Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Andra får nöja sig med champinjoner i grönsaksdisken.

Lördag 19-01-26
Pizza napoletana

Huvudrätt: Pizza napoletana

Detta är den enkla och ursprungliga pizzan från Neapel, som lagats påsett vis i flera hundra år.

Långbakade mandeläpplen

Efterrätt: Långbakade mandeläpplen

Långbakade äpplen får en intensiv smak och fyllningen blir god och seg som kola. En härlig efterrätt som passar bra med en klick grädde eller en skopa vaniljglass.

Söndag 19-01-27
Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Huvudrätt: Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Auberginen kokas in med en massa smak - timjan, vitlök, fänkål och äpple. Rostade kikärter ger smak, knaprighet och protein.

Crème brulée smaksatt med citron

Efterrätt: Crème brulée smaksatt med citron

En klassisk crème brulée med fräsch, mild smak av citron. För att få crème brulée extra knäckig kan du sockra och bränna två gånger.