Dagens matsedel vecka 7

måndag

Torskrygg med bacon

30 min
(27)

Torskrygg med bacon är en utsökt rätt som kombinerar den milda smaken av torskrygg med den rökiga och krispiga smaken av bacon. Det är en enkel och smakrik rätt som kan tillagas relativt snabbt. Vi toppar denna torskrygg med brynt citronsmör och fint skuren gräslök. Perfekt att servera med ett luftigt potatismos.

Se recept
Torskrygg med bacon
tisdag

Panerad rödspätta

20 min
(24)

Panerad rödspätta är en klassiker att toppa smörrebröd med. Den är även god att servera med kokt potatis, kall sås gjord på gräddfil, citron och dill. Eftersom spättan är så tunn går den snabbt att steka. Det är även gott att göra flundror av spättan. Lägg då två spättafiléer på varandra med hackade örter och finrivet citronskal emellan. Stektiden blir då längre, men du får mer smak på dina spättafiléer.

Se recept
Panerad rödspätta
onsdag

Räksoppa

(36)

En krämig och smakrik räksoppa är alltid lika festligt att bjuda på! Väldigt mycket av räksmaken sitter i räkskalen, vi kokar därför en buljong på rostade räkskal och rotfrukter. Sedan silas buljongen av och smaksätts med cayennepeppar, vitt vin och vispgrädde. Toppa gärna din räksoppa med olika sorters färska örter.

Se recept
Räksoppa
torsdag

50/50 köttbullar i tomatsås med pasta

45 min
(13)

Här är Årets Rätt 2023, signerad Jessie Sommarström, Årets Kock 2022! "Att blanda ut kött med baljväxter och andra växtbaserade ingredienser är inget nytt. Förr blandade man ofta korngryn i korvsmeten liksom grovt rågmjöl i blodpuddingen. Utöver att det blir mer hållbart för miljön, så förbättrar det näringsvärdet för oss som äter den. Det är dags att dryga ut våra mest älskade husmansrätter igen, traditionella och moderna, för att bidra till minskad klimatpåverkan och bidra till en bättre hälsa. Jag har blandat ut köttfärsen med en färs på svenskodlade baljväxter – något som kan appliceras på alla rätter där vi brukar använda köttfärs såsom bullar, biffar, bolognese, kålpudding och lasagne. Jag hoppas att det här ska bli en modern klassiker!"

Se recept
50/50 köttbullar i tomatsås med pasta
fredag

Grekisk pytt i panna

50 min
(22)

Grekisk pytt i panna är som en varm grekisk sallad med extra allt. Rostad klyftpotatis, paprika och lök samsas med välkryddad fläskfilé, vitost och oliver. Servera gärna denna grekiska pytt i panna med tzatziki och vitlöksbröd. Mums!

Se recept
Grekisk pytt i panna
lördag

Fylld kycklingfilé med matvetesallad

40 min
(37)

Kycklingfiléer med en smakrik fyllning av ajvar relish och fetaost som blir klara i ugnen medan du gör dressingen och den matiga salladen. Perfekt till helglunch eller vardagsmiddag.

Se recept
Fylld kycklingfilé med matvetesallad
söndag

Bang bang-kyckling

45 min
(24)

Bang bang-kyckling har fått sitt namn för att man bankar kycklingen så den blir trådig. Kycklingen kokas först, för att sedan svalnas av och bankas. En smakrik sås med soja, jordnötssmör, ingefära, vitlök och gochugaru hälls över kycklingen. Den toppas sedan med sichuanpeppar, salladslök och sesamfrön och serveras med gurka och ris.

Se recept
Bang bang-kyckling