Vårsallad

Vårsallad

30 min Huvudrätt
En matig och superfräsch dressing på cottage cheese, gräddfil, senap och gräslök ger den klassiska legymsalladen ett riktigt smaklyft.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela blomkålen i små buketter. Skala och skär morötterna i bitar.
  • Koka blomkålen och morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten 3 – 4 min. Lägg i ärterna precis mot slutet.
  • Häll av grönsakerna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
  • Rör ihop cottage cheese, gräddfil, senap, gräslök, salt och peppar. Blanda dressingen försiktigt med grönsakerna.
  • Servera med skinka i tunna skivor och kokta ägghalvor.
Klart!

Ingredienser

Blomkålshuvud
1
Morötter
6
Frysta frysta gröna ärter
2 dl
250 g
1 dl
Senap
2 msk
Finskuren färsk gräslök
½ dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm