Vårsallad med pocherat ägg och cheddar
30 min
Buffé
Huvudrätt
•
En frisk och matig vårsallad med sparris, rädisor och krämigt pocherat ägg. Toppad med cheddar, krutonger och örter blir den både mättande och lyxig – perfekt till lunch eller lätt middag.
Ingredienser
Pocherade ägg:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
|
Vatten
|
2 liter |
|
Salt
|
2 tsk |
Sallad:
|
Krutonger
|
2 dl |
|---|---|
|
Rädisor
|
125 g |
|
Färsk grön sparris
|
250 g |
|
Blandad grönsallad
|
130 g |
| 100 g | |
|
Färska örter t ex timjan, basilika och bladpersilja
|
1 dl |
Dressing:
|
Dijonsenap
|
3 msk |
|---|---|
|
Citronsaft
|
2 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
½ tsk |
|
Olivolja
|
½ dl |
Gör så här
Pocherade ägg:
Dressing
Sallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
363 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,3 g |
| Protein: | 18,9 % | 16,9 g |
| Fett: | 62,3 % | 25,6 g |
| Kolhydrater: | 18,8 % | 16,8 g |