Vårsallad med pocherat ägg och cheddar

30 min Buffé Huvudrätt
Vårsallad med pocherat ägg och cheddar

En frisk och matig vårsallad med sparris, rädisor och krämigt pocherat ägg. Toppad med cheddar, krutonger och örter blir den både mättande och lyxig – perfekt till lunch eller lätt middag.

Ingredienser

Pocherade ägg:

Ägg
4
Vatten
1 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Vatten
2 liter
Salt
2 tsk

Sallad:

Krutonger
2 dl
Rädisor
125 g
Färsk grön sparris
250 g
Blandad grönsallad
130 g
100 g
Färska örter t ex timjan, basilika och bladpersilja
1 dl

Dressing:

Dijonsenap
3 msk
Citronsaft
2 tsk
Salt
½ tsk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Olivolja
½ dl

Gör så här

Pocherade ägg:

  • Blanda 1 dl vatten och ättiksprit i en skål. Knäck ner äggen med 30 sek mellanrum. Låt stå 5 min.
  • Koka upp1 liter vatten med salt i en kastrull. Stjälp ner all vätska med äggen i kastrullen. Sjud i 3 min.
  • Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem i en skål med isvatten.

Dressing

  • Vispa ihop dijonsenap, citronsaft, salt och svartpeppar i en liten skål.
  • Häll i olivoljan i en tunn stråle medan du vispar. Vispa tills dressingen går ihop. Spä ev. ut med 1 tsk vatten för att få en lösare dressing.

Sallad:

  • Koka upp en ny kastrull med lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta, grova delen från sparrisen och blanchera den i 1 min. Lägg sparrisen direkt i kallt vatten för att behålla krispigheten.
  • Skiva rädisorna tunt, gärna med mandolin. Lägg i isvatten.
  • Skölj salladen. Hyvla osten tunt och hacka örterna.
  • Lägg salladen i en skål. Toppa med ägg, sparris, rädisor, krutonger, ost och örter. Ringla över dressingen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

363 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,3 g
Protein: 18,9 % 16,9 g
Fett: 62,3 % 25,6 g
Kolhydrater: 18,8 % 16,8 g
https://www.arla.se/recept/varsallad-med-pocherat-agg-och-cheddar/