Vårsallad med pocherat ägg och cheddar
                                
                                     30 min
                                
                                    Buffé
                                    Huvudrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En frisk och matig vårsallad med sparris, rädisor och krämigt pocherat ägg. Toppad med cheddar, krutonger och örter blir den både mättande och lyxig – perfekt till lunch eller lätt middag.
Ingredienser
Pocherade ägg:
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 2 liter | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 tsk | 
Sallad:
| 
                                            
                                                Krutonger
                                            
                                     | 2 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rädisor
                                            
                                     | 125 g | 
| 
                                            
                                                Färsk grön sparris
                                            
                                     | 250 g | 
| 
                                            
                                                Blandad grönsallad
                                            
                                     | 130 g | 
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Färska örter t ex timjan, basilika och bladpersilja
                                            
                                     | 1 dl | 
Dressing:
| 
                                            
                                                Dijonsenap
                                            
                                     | 3 msk | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Citronsaft
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Grovmalen svartpeppar
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | ½ dl | 
Gör så här
Pocherade ägg:
Dressing
Sallad:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
363 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,3 g | 
| Protein: | 18,9 % | 16,9 g | 
| Fett: | 62,3 % | 25,6 g | 
| Kolhydrater: | 18,8 % | 16,8 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)