Varma mackor i ugn

20 min Brunch Förrätt Frukost Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Varma mackor i ugn

Varma mackor är underbart gott att servera till soppa eller bara som ett enklare kvällsmål. Det är det perfekta sättet att ta tillvara på mat som blivit över. Det allra mesta blir gott av att hamna på ett gott bröd, toppat med ost för att sedan gratineras!

Ingredienser

Pesto och mozzarella:

Formbröd
4 skivor
Pesto
4 msk
Soltorkade tomater i olja, strimlade
8
Cocktailtomater, skivade
8
150 g
Färsk basilika

Cheddar och skinka:

Formbröd
4 skivor
Bregott® Ekologiskt
4 msk
Dijonsenap
2 msk
Rökt skinka
8 skivor
Tomater, skivade
2
150 g
Finskuren färsk gräslök
4 msk

Svamp och ädelost:

Formbröd
4 skivor
140 g
Tärnat bacon
1 pkt
Champinjoner, skivade
8
Färsk persilja, hackad

Tacofärs och gräddfil:

Formbröd
4 skivor
Blandfärs
400 g
2 msk
Taco kryddmix
1 dl
Rödlök, skivad
1
150 g
1 dl

Gör så här

Pesto och mozzarella:

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Bred pesto på brödet. Toppa med soltorkade tomater, cocktailtomater och mozzarella.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Toppa varma mackorna med några basilikablad.

Cheddar och skinka:

  • Värm ugnen till 225°.
  • Bred bregott och dijonsenap på brödet. Toppa med skinka, tomater och cheddar.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Toppa varma mackorna med gräslök.

Svamp och ädelost:

  • Värm ugnen till 225°.
  • Stek bacon och svamp i en het stekpanna 4-5 min. Fördela svampfräset på mackorna. Skiva osten och lägg på.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Toppa varma mackorna med persilja.

Tacofärs och gräddfil:

  • Värm ugnen till 225°.
  • Stek färsen i smör-&rapsolja tills den är genomstekt. Krydda med taco kryddmix. Häll på 1 dl vatten och låt det koka in.
  • Fördela färsen på brödet. Toppa med lök och mozzarella.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Toppa varma mackorna med gräddfil.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

414 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 3,4 g
Protein: 22 % 22,4 g
Fett: 57,4 % 26,9 g
Kolhydrater: 20,6 % 21 g
https://www.arla.se/recept/varma-mackor-i-ugn/