Varma fruktspett med frisk yoghurt

30 min
Arbetstid: 20 min
Varma fruktspett med frisk yoghurt

Frukt på spett är godis! Pensla med smör och citronskal före grillningen och servera med melonsmakande lättyoghurt.

Ingredienser

Bananer
2
Honungsmelon
250 g
Sharonfrukter
2
Gröna eller blå vindruvor
75 g
Physalis
8
2 msk
Citron
rivet skal av 1
Strösocker
2 tsk
Arla Ko® Mild yoghurt honung
1½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala bananerna. Skär bort skalet på melonen. Skär banan, melon och sharonfrukt i bitar.
  • Varva frukten på trägrillspett. Beräkna två spett per portion. Lägg spetten i en ugnssäker form.
  • Blanda smör och citronskal. Pensla spetten runt om med smöret. Strö över socker.
  • Tillaga spetten i övre delen av ugnen 8 – 10 minuter tills de får lite färg. Vänd spetten en gång under tiden.
  • Servera fruktspetten med yoghurt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

261 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,2 g
Protein: 5,8 % 3,7 g
Fett: 25,8 % 7,6 g
Kolhydrater: 68,4 % 43,9 g
https://www.arla.se/recept/varma-fruktspett-med-frisk-yoghurt/