Varm vetesallad med stekt lax

Varm vetesallad med stekt lax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

En färgrik coh matig sallad med nötter, granatäpple och yoghurt. Halstrad lax passar bra till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl matvete
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl sojabönor
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 10 brysselkål
  • 250 g rödkål
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinäger och senap i en salladsskål. Rör ner sojabönor, granatäpplekärnor och nötter. Plocka bladen från brysselkålen. Strimla rödkålen fint och fräs i smör-&rapsolja på hög värme ca 1 min. Vänd ner rödkål, brysselkålsblad och nykokt matvete i salladsskålen. Salta och peppra. Salta laxen och stek i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Servera salladen med laxen och en klick matyoghurt.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa: