Varm vetesallad med stekt lax

Varm vetesallad med stekt lax

30 min Huvudrätt
En färgrik och matig sallad med nötter, granatäpple och yoghurt. Halstrad lax passar bra till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ihop vinäger och senap i en salladsskål. Rör ner sojabönor, granatäpplekärnor och nötter.
  • Plocka bladen från brysselkålen. Strimla rödkålen fint och fräs i smör-&rapsolja på hög värme ca 1 min.
  • Vänd ner rödkål, brysselkålsblad och nykokt matvete i salladsskålen. Salta och peppra.
  • Salta laxen och stek i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida.
  • Servera salladen med laxen och en klick matyoghurt.
Klart!
Energi:

620 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Matvete
2 dl
Äppelcidervinäger
3 msk
Dijonsenap
1 msk
Sojabönor
2 dl
Granatäppelkärnor
1 dl
Rostade hasselnötter
1 dl
Brysselkål
10
Rödkål
250 g
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Laxfilé
400 g
Salt
½ tsk
2 msk