Varm vetesallad med stekt lax

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Varm vetesallad med stekt lax

En varm och färgsprakande sallad som kombinerar matvete, kål och nötter med frisk granatäpple och krämig yoghurt. Toppad med saftig, stekt lax blir den både mättande och festlig – perfekt till vardag eller helg.

Ingredienser

Matvete
3 dl
Äppelcidervinäger
3 msk
Dijonsenap
1 msk
Sojabönor
2 dl
Granatäppelkärnor
1 dl
Rostade hasselnötter
1 dl
Brysselkål
10
Rödkål
250 g
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Laxfilé
400 g
Salt
½ tsk
2 msk

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ihop vinäger och senap i en salladsskål. Rör ner sojabönor, granatäpplekärnor och nötter.
  • Plocka bladen från brysselkålen. Strimla rödkålen fint och fräs i smör-&rapsolja på hög värme ca 1 min.
  • Vänd ner rödkål, brysselkålsblad och nykokt matvete i salladsskålen. Salta och peppra.
  • Salta laxen och stek i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida.
  • Servera salladen med laxen och en klick matyoghurt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

739 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 17,8 g
Protein: 20,4 % 37,1 g
Fett: 51,6 % 43,1 g
Kolhydrater: 28 % 51 g
https://www.arla.se/recept/varm-vetesallad/