Varm vetesallad med stekt lax

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Varm vetesallad med stekt lax

En färgrik och matig sallad med nötter, granatäpple och yoghurt. Halstrad lax passar bra till.

Ingredienser

Matvete
2 dl
Äppelcidervinäger
3 msk
Dijonsenap
1 msk
Sojabönor
2 dl
Granatäppelkärnor
1 dl
Rostade hasselnötter
1 dl
Brysselkål
10
Rödkål
250 g
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Laxfilé
400 g
Salt
½ tsk
2 msk

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ihop vinäger och senap i en salladsskål. Rör ner sojabönor, granatäpplekärnor och nötter.
  • Plocka bladen från brysselkålen. Strimla rödkålen fint och fräs i smör-&rapsolja på hög värme ca 1 min.
  • Vänd ner rödkål, brysselkålsblad och nykokt matvete i salladsskålen. Salta och peppra.
  • Salta laxen och stek i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida.
  • Servera salladen med laxen och en klick matyoghurt.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

620 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/varm-vetesallad/