Varm vetesallad med stekt lax
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En varm och färgsprakande sallad som kombinerar matvete, kål och nötter med frisk granatäpple och krämig yoghurt. Toppad med saftig, stekt lax blir den både mättande och festlig – perfekt till vardag eller helg.
Ingredienser
|
Matvete
|
3 dl |
|---|---|
|
Äppelcidervinäger
|
3 msk |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Sojabönor
|
2 dl |
|
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
|
Rostade hasselnötter
|
1 dl |
|
Brysselkål
|
10 |
|
Rödkål
|
250 g |
| 1 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Laxfilé
|
400 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
| 2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
739 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 17,8 g |
| Protein: | 20,4 % | 37,1 g |
| Fett: | 51,6 % | 43,1 g |
| Kolhydrater: | 28 % | 51 g |